Dexter 17 månader

Det var länge sen jag skrev ett utvecklingsinlägg. Det blir så lätt glömt när man inte ränner hos BVC stup i kvarten, och speciellt inte när man jobbar heltid och liksom glömmer bort den här dagliga utvecklingen på nåt sätt.

Imorgon är han 17 månader och en vecka. Snart ett och ett halvt år. Galet hur tiden rusar.

Han har hunnit få 15 tänder (men det vette fasen om inte den 16e är på väg ut nu också, han dreglar som en galning), pratar allt mer och springer hellre än att gå. Sjunger och dansar gärna, älskar att åka rutschkana, köra med bilar, sparka sig fram på Bobbycar, borsta tänderna själv (men nja, vi får ju hjälpa till en del kan man säga, om det ska bli helt rent), och lär sig nya ord på löpande band.

Igår benämnde han sin storasyster för första gången (som jag har hört iallafall). Nova verkar vara lite svårt att säga, men ”syster” provade han med. ”Titti!” utbrast han stolt och pekade på henne. Gosingen! Och dagen innan var ”anka” det coolaste ordet i stan. Tror han sa det ungefär sjuttioarton gånger på kvällen när vi hade kommit överens om vad en anka var. Och när Kalle Anka och Musse var på TV igår så pekade han och sa helt korrekt att Kalle just är en anka. Suck, vad stor han blir. Vad fort det går! Min bebis!

Längd och vikt okänt, han har nog också vuxit en bra bit nu under sommaren. Ska komma ihåg att boka in en 18-månaderskontroll också, när jag nu ska få tid med det under telefontiden… (men det går ju att prata in ett meddelande på telefonsvararen så det löser sig nog) Men ska vi gissa lite?

Hur lång och tung är lilleman nu? 13 kg? 18? 😉 Jag gissar på 13,6kg och 91cm. Vad tror ni?

På ettårskontrollen i början av april var han 83,5cm och vägde 12,3 typ eller nåt sånt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s