En tur till sjukan

Lillfisan var gnällig och hängig vid middagen idag. Ögonen glansiga och maken irriterad. Tog tempen med örontermometern, hon hade 40,0 i ena och 39,8 i andra örat. Inte konstigt man är hängig då, liksom!

Hon åt dåligt och hade tydligen haft två olyckor idag. Jag drog mig till minnes att hon varit varm för två dagar sen på kvällen/natten, och tänkte direkt på urinvägsinfektion. Provade att ringa Löwet men det verkar som att deras gamla nummer inte riktigt funkar längre. Inget svar, ingen signal eller nåt. Ringde Vårdguiden men där tutade det upptaget?!

Då hon var så het och yrade och småryckte så tog vi ändå det säkra före det osäkra och åkte in. Urinprov, CRP och titta i öron, hals och lyssna på hjärta och lungor. Vägde henne också då vi inte fått i henne någon medicin, och hon är uppe på 19 kilo nu. Måste ha vuxit en halvmeter minst under sommaren 😉 och alltså gått upp ett halvt kilo sedan fyraårskontrollen i juni. Örontempen på sjukhuset visade på 40,3, hua! Hon fick Ipren med apelsinsmak. Ingen höjdare, men det funkar. Ganska omgående blev hon piggare och gick själv bättre, hängde mindre på mig och på vägen hemåt var hon väldigt pratsam! 🙂 Finaste.

Vi köpte glass på vägen hem och så fick hon fika på glass och smörgås i soffan hemma sen.

Nej, det var ingen UVI denna gång. Doktorn nickade instämmande när jag berättade om ”varannandagsfebern” och kissapåsig:andet och då brukar det kunna vara så, men denna gång visade det som sagt inget på urinstickan, och även CRPt var okej. Lite röd i slemhinnorna i halsen, och ena örat, och det kopplat till hennes blåsa i munnen som hon upptäckte igår tyder ju starkt på att hon har en virusinfektion. Antingen på utbrytande eller pågående.

Skönt ändå att vi åkte in och kollade, jag tycker det är så läskigt att se henne rycka som hon gör när hon har hög feber, och vara sådär frånvarande och i en annan värld. Hoppas hon slipper feberdrömmarna om insekter inatt (brukar vara myror/flugor som hon tycker sig se överallt).

Annonser

En tanke på “En tur till sjukan

  1. Det är konstigt det där med insekter. Tesla drömmer alltid om sådana när febern stiger.

    Varannandagsfeber verkar vara trendigt i Valsta och Steninge just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s